Löydä uutta potkua ja sykettä elämään vapaaehtoistoiminnan kautta!

PAIKKA: Kehitysvammaisten tukiliitto ry / Tulppaanitalo, Pinninkatu 51, Tampere
Ilmoittautumislinkki: https://link.webropolsurveys.com/EventParticipation/EventPublic/8eb06186-e57e-4ecd-8270-4f0a1d5e7ed8?displayId=Fin1919258

Tampereen valikkoryhmän, TARVE ry:n ja Kansalaisareenan seminaarissa perehdytään yhdenvertaiseen toimintaan, antirasismiin ja turvallisempiin tiloihin.

Rasistiset toimijat pyrkivät tietoisesti rakentamaan pelon ilmapiiriä, jossa ei uskalleta järjestää yhdenvertaisuutta edistäviä tapahtumia ja toimintaa. Koulutuksessa Rauhankasvatusinstituutin asiantuntijat tarjoavat käytännön työkaluja esimerkiksi seuraavista teemoista: Millaisia näkökulmia on hyvä huomioida, jotta tapahtuma olisi tunnelmaltaan saavutettava ja osallistujille turvallisempi? Kuinka ennakoida riskejä ja miten reagoida tapahtumassa esiin tulevin provokaatioihin?

Ohjelma:

11.30 Kahvit ja verkostoitumista

12.00 Koulutus alkaa
Tilojen turvallistaminen: ennakointi

13.30 Tauko

14.00 Koulutus jatkuu
Tilojen turvallistaminen: de-eskalointi ja toiminta tapahtumissa
Turvallisempi ja saavutettavampi arki: miten tehdä vapaaehtoistoiminnasta kiinnostavaa ja turvallisempaa näkyviin vähemmistöihin kuuluville henkilöille

15.00 Oman toiminnan kehittämistehtävät

15.30 Koulutus päättyy

Tilaisuuteen mahtuu 80 ensimmäiseksi ilmoittautuvaa. Ilmoittautuminen on sitova.

Seminaari on maksuton. Tarjoamme osallistujille ohjelman lisäksi kahvit. Valikkoverkoston seminaarit ovat avoimia kaikille vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreille ja muille aiheesta kiinnostuneille. Seminaarin luento-osuuksia voi seurata myös livelähetyksenä ja katsoa tallenteen jälkikäteen Kansalaisareenan Facebook-sivulla: www.facebook.com/pg/Kansalaisareena/videos. Etäyhteyttä seuraavien ei tarvitse ilmoittautua lomakkeen kautta.